Don't Forget To Join With Our Community
×
+Get this at PelikBinAjaib
88 Senarai Biasiswa & Pinjaman Pelajaran Malaysia 2014

Cara menguatkan tenaga batin

Cara menguatkan tenaga batin. Ehem, Admin nak ajar Anda cara-cara menguatkan tenaga batin nih. Mudah saja untuk lakukan sebab ia tiada kaitan dengan ilmu batin. Kalau ada kaitan pun adalah tidak disengajakan.

Cara menguatkan tenaga batinOh ya, artikel cara menguatkan tenaga batin ini adalah khas kepada suami atau bakal suami yang sedang mencari-cari maklumat bagaimana kaedah untuk menambah tenaga batin, untuk para isteri Admin kongsikan lain nanti. Anda boleh mencuba ramuan tradisional di bawah. Menurut petua orang dahulu kala (orang yang expert dari Anda) ramuan ini dikatakan mampu menguatkan tenaga batin suami. Jadi Admin harap Anda yang lelaki dapat memanfaatkannya pada jalan yang betul ya.

Cara menguatkan tenaga batin – Ramuan Tradisional

Bahan-bahan yang diperlukan:

 • 3 ulas halia yang saiznya sebesar ibu jari

 • 17 biji lada hitam
 • 17 biji lada putih
 • 1 sudu teh minyak sapi tulen
 • 1 biji kuning telur ayam kampung

Cara-cara ramuannya:

 1. Tumbuk kesemua lada hitam dan lada putih sampai lumat.

 2. Halia pula diparut dan diperah untuk mendapatkan airnya.
 3. Kemudian, campurkan kesemua bahan-bahan di atas termasuklah minyak sapi dan kuning telur ke dalam satu bekas.
 4. Kacau hingga semuanya sebati.
 5. Akhir sekali, minumlah ramuan di atas kira-kira 1 jam sebelum berjimak dengan isteri. Jangan lupa tinggalkan ia sedikit untuk disapu pada batang zakar.

Diharapkan ramuan diatas berkesan kepada Anda yang baru bergelar suami ataupun yang dah lama menempuh alam perkahwinan. Kalau ada isteri yang sedang membaca artikel ini kongsikan kepada suami Anda, tak rugi.

Selain itu Anda juga boleh amalkan doa-doa di bawah ini setiap hari selepas sembayang Asar atau Isya’ sebanyak 7 kali. Insya-Allah akan pulihlah tenaga batin anda seperti tenaga anak muda layaknya. Inilah doa yang perlu diamalkan.

Bismillah Hiroh Man Niroh Him
Yaa wahidul baqil qawiyul mathin. In nalloha qawiyun, ‘azizun, yaa qawiyu biroh matika yaa ar hamar roohimin.

Doa Penguat Zakar

Terdapat beberapa doa penguat zakar yang boleh Anda amalkan di bawah.

 1. Cubalah kaedah ini untuk menguatkan Zakar anda yang lemah. Hendaklah membaca doa ini sebanyak 7 kali kepada air yang suam kemudian mandikanlah Zakar anda. Atau celupkanlah tuala kecil (good morning towel) ke dalam air suam itu kemudian perahkan airnya dan bungkuslah Zakar anda dengan tuala itu sehingga sejuk. Cubalah amalkan sehingga 7 hari berterusan, Insya-Allah:

  Bismilah Hiroh Man Niroh Him
  Yaa Qahar, Lailla Ha il lulloh, Wahidul Qahar.

 2. Faedah Doa Yang Di baca waktu lemah Zakar: Jika di rasai lemah zakar bagi jimak (bersetubuh), bacalah doa ini 3 kali kepada zakarnya di waktu hendak jimak (bersetubuh) itu niscaya jadi kuat bersetubuh. Insya-Allah

  Inilah Doanya.
  بِِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
  اَللَّهُمَّ اِنَّا نَعُوْذُبِكَ تَامَّهْ، وَالرُّوْحِ، وَالدَّمِ، وَلَحْمِ، وَسَحْمِ، وَالْحُرُوْبِ، وَالْجُلُوْبِ وَتَقْضِىْ، فَاِذَا قَضَيْتَ اَمْرًا فَاِنَّمَا يَقُوْلُ لَهُ كُنْ فَيَكُوْنُ

 3. Anda amalkan doa ini dengan membacanya sebanyak 7 kali ketika hendak bersetubuh. Isya-Allah ia dapat mengeraskan Zakar anda dan dapat bertahan lama semasa menjalankan tugas anda itu. Inilah doa yang masyhur di kalangan tuk-tuk guru zaman dahulu yang masih di amalkan oleh sesetengah orang yang berpoligami pada zaman sekarang.
  Doanya ialah.
  بِِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمِ
  اَلْحَمْدُ ِللهِ الَّذِىْ خَلَقَ مِنَ الْمَاءِ بَشَرًا

 4. Sebelum tidur ambil sedikit minyak urut dan gosokkan dengan laju pada tapak tangan untuk memanaskan tapak tangan anda.. Jangan gunakan minyak yang panas di takuti akan mencederakan zakar Anda. Letakkan sedikit minyak tersebut pada jari-jemari tangan dan urut di kelengkang ia itu di antara dubur ke telur zakar.. Tekan sedikit dan pastikan anda urut sehala saja, yakni dari dubur mengarah ke telur zakar. Baca doa ini sebanyak 7 kali .
  Ya Qadim
  Ya Daim
  Ya Ahad
  Ya Wahid
  Ya Samad
  Ya Allah – Ya Allah – Ya Allah
  Ya Qahar – Ya Qahar – Ya Qahar
  Lailaha il’aLlah hu Wahidul Qahar

Untuk mendapatkan maklumat lain tentang cara menguatkan tenaga batin terkini, Admin syorkan Anda rujuk pautan ini ~ cara untuk menambahkan tenaga batin

Artikel yang berkaitan:

Filed Under: tips-tips

Tags:

RSSComments (0)

Trackback URL

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.

CommentLuv badge
 • Sponsored


  Rating for pelikbinajaib.com