Don't Forget To Join With Our Community
×
+Get this at PelikBinAjaib
88 Senarai Biasiswa & Pinjaman Pelajaran Malaysia 2014

Cara lebatkan janggut

Cara lebatkan janggut ~ Bagaimana cara nak melebatkan janggut ya? Kalau di Malaysia di sebut janggut, tapi di Indonesia di sebut jenggot. Mana Admin tahu nie? Adalah.. apapun sama saja, kedua-dua perkataan tu merujuk kepada bulu yang tumbuh di bahagian dagu lelaki. Kalau panjang sampai ketelingga dah tak panggil janggut, tu jambang namanaya.

Ok, macamana cara nak lebatkan janggut dengan cepat? Admin sendiri sebagai lelaki pun simpan janggut, sebab banyak kelebihan simpan janggut nie.

Cara Admin panjangkan janggut Admin adalah dengan selalu melurutnya. Selain tu ada kawan Admin dia pakai minyak rambut Bon dan disapukan di kawasan dagu. Memang menjadi. Itu cara yang Admin tahulah. Kalau nak tahu lebih lanjut kena rujuk petua orang tua-tua tentang cara menumbuhkan serta melebatkan janggut nih.

Petua-petua lebatkan Janggut

cara melebatkan janggut

  1. Ambil putih telur dan sapukan di kawasan yg anda inginkan mengikut bentuk citarasa anda tersendiri.. amalkan setiap malam sebelum tidur selama seminggu berturut-turut. Insyaallah janggut, misai atau jambang yang anda ingini akan tumbuh dengan lebatnya.

  2. Ambil setengah gelas santan pekat yg dicampurkan dengan 1/4 gelas air kayu cendana. Telur udang yang telah dihaluskan juga dicampur. Sapu campuran tersebut rata-rata pada janggut anda. Hasilnya amat memuaskan.
  3. Pakai minyak bon. Tetapi ada caranya.. mula-mula cukur sampai licin terlebih dahulu, kemudian sapu sikit air suam, kemudian baru sapu dengan minyak bon. Ada pantangnya, jangan makan benda berempah.
  4. Gunakan minyak tanah campurkan dengan bawang putih dan tumbuk lalu lumurkan pada misai atau janggut

Itu antara cara serta petua melebatkan janggut dengan cepat yang boleh Anda amalkan. Apapun teori dah ada, tinggal samada Anda nak praktikkan atau pun tidak. Sekian.

Artikel yang berkaitan:

Filed Under: tips-tips

Tags:

RSSComments (1)

Leave a Reply | Trackback URL

  1. angah says:

    kt tmpt aku bnyk jual mnyk bon….

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.

CommentLuv badge
  • Sponsored


    Rating for pelikbinajaib.com