Don't Forget To Join With Our Community
×
+Get this at PelikBinAjaib
88 Senarai Biasiswa & Pinjaman Pelajaran Malaysia 2014

Bagaimana nak tinggi – Tips dan cara nak jadi tinggi

Bagaimana nak tinggi – Tips dan cara nak jadi tinggi – Sebenarnya ada banyak cara nak tambah ketinggian diri Anda. Cara yang paling popular, kurang risiko dan percuma lagi lain dan tidak bukan adalah melalui senaman bergayut (bukan bergayut tepon). Admin masa sekolah rendah darjah 6 memang suka bergayut di tiang taman permainan pada waktu petang dan tiang bunbung parking kereta cikgu masa waktu persekolahan. So waktu tu memang Admin antara murid lelaki yang tinggi lagi kacak. Ahaha!

Bila sekolah menengah di asrama Admin berhayut di tiang goal la pula. Cuma kena hati-hati kalau Anda nak cuba jangan sampai tumbang sudah, sila timbang berat badan dulu. Ok, itu cara menambah ketinggian badan melalui senaman bergayut. Cara ini ambil masa sikit dan perlu dilakukan secara berterusan. Sambil bersenam menyihatkan badan dan mengeluarkan peluh dapat tambah ketinggian.

Cara menjadi tinggi lain yang agak popular di sesetengah negara seperti di Korea dan China adalah melalui pembedahan tambah ketinggian. Di negara kita Malaysia Admin rasa belum pernah dengar lagi (ker dah ada?). Pembedahan ini selamat dan tidak melibatkan pemotongan sumsum tulang. Ramai yang berpuas hati setelah ketinggian mereka meningkat, ada yang bertambah ketinggian enam sentimeter daripada 1.53 meter setelah empat bulan menjalani pembedahan tersebut. Bagaimana dengan kos pembedahan tersebut? Murah saja, cuma kena caj AS$11,000 (RM35,000) bagi pembedahan berkenaan.

Di bawah ini adalah gambar yang menunjukkan kaki seorang pesakit yang menjalani pembedahan untuk menambah ketinggian di klinik milik seorang pakar bedah di China, Bai Helong.

Bagaimana nak tinggi - Tips dan cara nak jadi tinggi

Adeh, ngeri la pula tengok, dah tu lepas pembedahan kena terlantar di atas katil selama beberapa bulan sebelum dibuang besi ketinggian tersebut. Erm, patutla ramai penyanyi, pelakon dan pemain bola sepak Korea tinggi-tinggi, mungkin ini salah satu sebabnya selain daripada amalan pemakanan.

Ada cara lain lagi tak untuk menambah tinggi badan? Seperti biasa Admin tanya Admin lah juga jawap, aha. Ada. Cara seterusnya adalah menggunakan alat menambah ketinggian. Alat ini ada dijual di Malaysia, kalau Anda nak tahu tentang alat nie boleh rujuk pautan ini ~ Alat Tambah Ketinggian (banner di sebelah kanan). Dari kajian yang dibuat mengenai penggunaan alat ini Anda dapat tambah tinggi 3cm hingga 9cm dalam masa 90 hari (3 bulan).

Tambahan pula cara ini adalah selamat, berkesan, murah & semulajadi untuk menambah ketinggian Anda. Cuma Anda kena tahu dan pelajari kaedahnya. Anda juga boleh baca sendiri testimonial pengguna alat tersebut di SINI. Jangan risau, kalau Anda tidak puas hati Anda diberi jaminan 100% wang dikembalikan.

Ok, itu antara cara-cara bagaimana nak tinggi yang dapat Admin kongsikan, jadi kesimpulan tentang tips dan cara nak jadi tinggi ada 3 (ada banyak lagi sebenarnya):

1. Senaman bergayut.
2. Pembedahan.
3. Guna alat untuk tambah ketinggian badan.

Jadi Anda pilihlah mana-mana yang dirasakan sesuai. Pada pendapat Admin cara pertama dan ketiga adalah sesuai. Apapun pilihan di tangan Anda. JOM berubah menjadi tinggi, biar badan tambah tinggi jangan sampai tinggi diri pula ya.

PS: Macamana nak tinggi dengan cepat? Hari ini buat esok tinggi? Ada, pakai buluh di kaki macam badut tu.

Artikel yang berkaitan:

Filed Under: tips-tips

Tags:

RSSComments (2)

Leave a Reply | Trackback URL

  1. jaerul says:

    wah,. memeang seram tuh yang bedah,. tak sanggup nak buat,. tapi murah ler,. RM36,000 jer,.. hahah
    JOM usha post terbaru jaerul di ~ recently posted..Kad Raya – Selamat Hari RayaMy Profile

Leave a Reply




If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.

CommentLuv badge
  • Sponsored


    Rating for pelikbinajaib.com