Don't Forget To Join With Our Community
×
+Get this at PelikBinAjaib

Tempat menarik di Kota Kinabalu

Tempat menarik di Kota Kinabalu. Apa tempat-tempat menarik di Kota Kinabalu? Ok, sempena cuti hujung tahun ini. Admin akan update tempat-tempat menarik untuk dilawati. Memang banyak tempat menarik di seluruh dunia nie untuk dilawati, bahkan tempat-tempat menarik yang ada di negara kita sendiri Malaysia pun tak habis lawati lagi. Kalau ada pun tak ramai, yang kaki melancong mungkin ada yang sudah melawat semua tempat menarik di Malaysia nie. Ada tak diantara pembaca blog www.PelikBinAjaib.com yang sudah habis melawat seluruh Malaysia nie?

Kalau ada boleh la kongsi pengalaman sebernar melawat tempat-tempat menarik di Malaysia nie. Kali ini Admin nak kongsikan tempat menarik di Kota Kinabalu yang boleh anda lawati. Di bawah ini Admin himpunkan senarai tempat-tempat menarik di Kota Kinabalu, Sabah:

tempat menarik di Kota Kinabalu Sabah

  • Pasar Tamu Dongonggon (pasar mingguan)

  • Menara Tun Mustapha (menempatkan jabatan-jabatan kerajaan negeri Sabah)
  • Muzium Negeri Sabah
  • Masjid Negeri Sabah dan Kampung Budaya
  • Pantai Tanjung Aru
  • Karambunai Resort
  • Sutera Harbour Resort
  • Padang Merdeka Kota Kinabalu
  • Menara Jam Atkinson
  • Taman Zoologi
  • Muzium Tamadun Islam
  • Tinggalan Rumah Besar Kinarut
  • Memorial Perang Petagas
  • Galeri Tun Mustapha
  • Kampung Budaya Monsopiad
  • Karambunai Resorts Golf Club
  • Kereta api Borneo Utara / North Borneo Railway
  • Menara Jam Atkinson
  • Menara Tun Mustapha
  • Orchid de Villa
  • Pasar Kraf tangan
  • Lawatan ke Kilang Kopi Cap Kuda
  • Platform Pemerhatian Bukit Signal
  • Pusat Santaian Tubuh dan Minda Jari Jari / Jari-Jari Body & Mind Relaxation
  • Pusat Tanah Lembap Kota Kinabalu
  • Sabah Golf & Country Club
  • Sutera Harbour Golf & Country Club
  • Taman Penyembuhan Tradisional Ka’andaman
  • Tamu Mingguan Jalan Gaya
  • Tamu Penampang
  • The Waterfront


  • Acara berlangsung di sekitar Kota Kinabalu (Ibu Negeri)

  • Persidangan Cheshire Home Asia Pasifik Timur: 08 hingga 11 Oktober 2010
  • Ekspo Antarabangsa Sabah (SIE) 2010: 15 hingga 19 Oktober 2010
  • Pesta Burung Borneo 2010: 15 hingga 17 Oktober 2010
  • Cabaran Borneo Safari 2010: 24 hingga 31 Oktober 2010


  • Bila tengok senarai tempat menarik di Kota Kinabalu memang nampak tertarik, tapi tak tahu nak melawat tempat mana dahulu. Hendak mula dari tempat paling jauh atau mula dari tempat yang dekat dengan hotel? Kena tahu juga pukul berapa tempat lawatan dibuka dan sebagainya. Untuk dapatkan panduan pelancongan mudah sahaja. Setiap hotel di sana kebanyakannya menyediakan flyer-flyer kepada pelanggan mereka. So, jangan segan untuk bertanya. Bukan apa, untuk mengelakkan daripada Anda membazir masa. Lebih baik lagi jika anda beli peta Kota Kinabalu di kedai buku dalam RM10 ja.

    Ok, kita masuk pula tentang hotel paling best di Kota Kinabalu. Ada banyak hotel di Kota Kinabalu nie, dan kalau nak Admin senaraikan semua sekali hotel-hotel di Kota Kinabalu Sabah nie memang tak terkira, jadi Admin pilih hotel-hotel yang menjadi pilihan ramai sahaja aka pilihan 10 teratas:

    1. Nexus Resort Karambunai
    2. Shangri-La’s Tanjung Aru Resort and Spa
    3. The Pacific Sutera
    4. The Beach Lodge
    5. Sutera Harbour Resort
    6. Kinabalu Backpackers Lodge
    7. Promenade Hotel
    8. Hyatt Regency Kinabalu
    9. Red Palm Hostel
    10. Lavender Lodge

    Oleh kerana hotel-hotel yang Admin senaraikan itu best, maka harganya pun best lah. Kalau Anda nak cari dan tempah hotel di Kota Kinabalu, anda boleh saja melakukannya secara online, mudah dan murah berbanding jika anda tempah di kaunter hotel itu sendiri! Untuk tempahan hotel secara online layari pautan ini: Kota Kinabalu Hotels by Hotels Combine

    Ataupun guna fungsi search yang Admin sediakan di bawah ini, lagi senang. Masukkan “Nama Destinasi”, “Masa”, “Jumlah Ahli”, dan “Bilangan bilik yang ingin di sewa” kemudian klik butang “Search”, Anda akan terus dapat semua senarai hotel-hotel mengikut permintaan anda yang terdapat di Kota Kinabalu:

    Semua maklumat hotel di Kota Kinabalu Sabah disediakan, dari paling mahal sehinggalah yang paling murah!

    Kereta sewa di Kota Kinabalu

    Erm, asyik sembang pasal tempat menarik di Kota Kinabalu dan hotel, jangan lupa pula tentang kereta sewa. Masuk dalam budget juga tu. Kadar kereta sewa dan kos minyak kereta. Kalau melancong bersama keluarga lebih baik ambil kereta sewa, kalau nak sewa teksi kat Kota Kinabalu memang mahal, seperjalanan dari Lapangan Terbang ke bandar Kota Kinabalu saja lebih kurang RM30.00, jadi Anda dinasihatkan kalau nak melancong ke Sabah sila sewa kereta sewa.

    Untuk mendapatkan perkhidmatan kereta sewa, boleh rujuk pautan nie ~ KLIK SINI

    Ok, Admin rasa sekadar itu penerangan dan maklumat yang dapat Admin kongsikan buat masa ini. Nanti jika Admin ada maklumat tambahan, Admin akan kemaskini dari masa ke semasa, insya-Allah. Selamat bercuti!

    Artikel yang berkaitan:

    Filed Under: santai

    Tags:

    RSSComments (1)

    Leave a Reply | Trackback URL

    1. Nur says:

      Salam,

      Terima kasih atas info..

      saya akan ke Sabah minggu ini..Hotel yg ditetapkan oleh ofis adalah Hotel Horizon..saya dapati hotel ini tidak tersenarai dlm top 10 yg blogger nyatakan di atas. adakah hotel ini ok?adakah ia berdekatan dgn tpt2 menarik yg blogger nyatakan di atas.

    Leave a Reply




    If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.

    CommentLuv badge
    • Sponsored


      Rating for pelikbinajaib.com