Don't Forget To Join With Our Community
×
+Get this at PelikBinAjaib

Lirik dan Lagu Sepanjang Hidup oleh Maher Zain (For the Rest of My Life Bahasa Version)

Maher Zain – Sepanjang Hidup (For the Rest of My Life Bahasa Version). Hehe, lagu terbaru versi Bahasa Melayu yang dikeluarkan oleh Awakening Record. Admin dapat melalui Youtube Page: AwakeningRecords. Cer dengar.. lancar betul Maher Zain nyanyi. Sebelum nie ada lagu tajuk Insya-Allah juga dalam versi bahasa Melayu, tapi yang kali nie punya adalah versi terjemahan daripada lagu The Rest of My Life, kiranya ini lagu kedua beliau lah yang dinyanyikan dalam Bahasa Melayu..

Untuk video klip official asal lagu ini anda boleh lihat melalui pautan Youtube nie ~ http://www.youtube.com/watch?v=moZNGtKcOFg

Bawah nie adalah video klip nyanyian Maher Zain dalam program Simfoni Cinta di Indonesian TV:

Manakala untuk lirik lagu Sepanjang Hidup pula anda boleh rujuk perenggan di bawah nie.

Lirik Lagu Sepanjang Hidup oleh maher Zain

Sepanjang Hidup
aku bersyukur kau di sini kasih

di kalbuku mengiringi

dan padamu ingin ku sampaikan

kau cahaya hati

dulu ku palingkan diri dari cinta

hingga kau hadir membasuh segalanya

oh inilah janjiku kepadamu


sepanjang hidup bersamamu

kesetiaanku tulus untukmu

hingga akhir waktu kaulah cintaku cintaku

sepanjang hidup seiring waktu

aku bersyukur atas hadirmu

kini dan selamanya aku milikmu
yakini hatiku

kau anugerah Sang Maha Rahim

semoga Allah berkahi kita

kekasih penguat jiwaku
berdoa kau dan aku di Jannah

ku temukan kekuatanku di sisimu

kau hadir sempurnakan seluruh hidupku

oh inilah janjiku kepadamu


sepanjang hidup bersamamu

kesetiaanku tulus untukmu

hingga akhir waktu kaulah cintaku cintaku

sepanjang hidup seiring waktu

aku bersyukur atas hadirmu

kini dan selamanya aku milikmu
yakini hatiku

bersamamu ku sadari inilah cinta

tiada ragu dengarkanlah

kidung cintaku yang abadi


Lyrics:
Maher Zain
Novia Stephani
Bara Kherigi
Charbel Amso
Abou-Danniel

Melody & Arrangement:
Maher Zain
© 2011 Awakening Records

Jika anda melihat di bahagian komen video ini di Youtube ramai bertanya samada lagu ini dalam Bahasa Melayu atau Bahasa Indonesia sehingga menimbulkan sedikit pertelingkahan, masing-masing nak claim lagu ini adalah dalam bahasa melayu dan bahasa Indonesia, padahal bukannya diorang yang terjemahkan. Adeh.. Pada Admin, mana-mana pun tak kisah. Bahasa Indonesia dengan Melayu lebih kurang sama saja. Lagipun kitakan bangsa serumpun… hrm, macam-macam. Bila admin cari rupanya versi Bahasa Indonesia. :)

Artikel yang berkaitan:

Filed Under: lirik lagu

Tags:

RSSComments (0)

Trackback URL

Leave a Reply




If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.

CommentLuv badge
  • Rate Us

    Rating for pelikbinajaib.com