Don't Forget To Join With Our Community
×
+Get this at PelikBinAjaib
88 Senarai Biasiswa & Pinjaman Pelajaran Malaysia 2014

[Cinta Melody] Lirik lagu Aishiteru oleh Zivilia

Lirik Lagu Zivilia Aishiteru – Wah, sesiapa yang menjadi penonton setia sinetron Cinta Melody mesti ingat dan hafal lirik lagu Aishiteru nih. Lagu ini adalah lagu tema untuk cerita bersiri Cinta Melody dari Indonesia. Sekarang masih ada lagi ke atau dah habis? Admin sendiri tak pasti. Tapi selalunya kalau cerita tu seronok dan ramai peminat, pihak stesen TV akan buat siaran ulangan. Admin kalau balik rumah mak admin, memang selalu lah tengok cerita tu, sebab dah menjadi cerita “pasti tonton” oleh emak dan adik perempuan Admin. TV dikontrol secara diktator oleh mereka. Haha!

Admin taknak cerita panjang macam selalu sebab post ini khas admin buat untuk kongsi lirik lagu Aishiteru oleh erm..siapa tu..? Ya, Zivilia.. haha, tergeliat lidah nak sebut. Apapun, lagu nie memang sedap dan layan.. selain lirik, admin ada post juga video klip lagu nie, tengokla siapa tulis lirik dalam video tu hehe, tak kan nak post lirik saja, tak lengkap la pakej.. link download MP3 pun ada, tengok di bawah video klip. Ok, jom kita sama-sama dengar..zassss!

Link Download aishiteru zivilia MP3, sila download di SINI

Lirik lagu aishiteru oleh Zivilia

Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku
saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana

(korus)
Walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru

Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga
entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

(Ulang korus)

hapus sendiri pikiran melayang terbang
perasaan resah gelisah
jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..

Lupakan segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali

(Ulang korus)

Tambahan lirik lagu zivilia aishiteru dalam bahasa Jepun (Sumber – Liriklagu-liriklagu.blogspot.com):

Kimita tuokukitemo
Kiminoi shuaguaratala
Shiniteruyo shiniteruyo

Artikel yang berkaitan:

Filed Under: lirik lagu

Tags:

RSSComments (6)

Leave a Reply | Trackback URL

  1. syuaib says:

    best lah lagu tu

  2. faiz says:

    sedap sgt..first time dgr terus jatuh cinta…terasa seperti di awang awangan…eermm

  3. mohd idris says:

    Lagu ini memberi kan kenangan ku bersama orang yang ku sayangi,,,iaitu,,,efa susanti yang ku sayangi,,,

  4. Yougene says:

    The Japanese lyrics you gave was wrong, the first two row has no meaning in Japanese while the last row means ‘I’m dying’

    The actual lyrics is:

    Kimi ga tooku ni itemo,
    Kimochi ga tsunagaru kara
    Shiteru yo shiteru yo

  5. awan says:

    gan lagu nya asli nya di mana tuh mau denger gw yg di YOU TUBE VERSI jepun sama jepang

Leave a Reply




If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.

CommentLuv badge
  • Sponsored


    Rating for pelikbinajaib.com