Don't Forget To Join With Our Community
×
+Get this at PelikBinAjaib

Gambar tepak sireh

Gambar tepak sireh. Anda sedang mencari gambar tepak sireh untuk letak kat wedding card? Melalui post ini Admin kongsikan koleksi gambar tepak sireh kepad Anda. Sebenarnya mudah je nak dapatkan gambar-gambar tu, search saja dalam google dan klik di sebelah kiri link image, maka bersepah-sepahlah keluar gambar tepak sireh. Itulah cara yang Admin gunakan dan admin kutip dan kongsi di dalam post nie. Hehehe..

Kalau cari gambar tepak sireh untuk dijadikan kad kahwin, Admin sarankan Anda cari tepak sireh yang background nya yang bewarna putih atau hitam, pendek kata lain daripada warna tepak sireh tu iaitu koko, oren dan kuning. Sebabnya nanti bila Anda nak edit taklah susah nak crop gambar tersebut. Kalau nak cari yang siap ada latar belakang pun oleh juga, asalkan muat dengan saiz kad kahwin, baru nampak comel kan?

Koleksi gambar tepak sireh

gambar tepak sireh

gambar tepak sireh

gambar tepak sireh

gambar tepak sireh bulat

gambar tepak sireh replica

koleksi gambar tepak sireh

Info ringkas Tepak Sireh – Dalam perkahwinan Melayu, tepak sireh umpama ganti diri & pembuka bicara – daripada meminang, bertunang hingga upacara pernikahan, tepak sirehlah saksi segalanya. Biarpun kini ia kian dilupa, tepak sireh tetap besar peranannya dalam menjunjung adat dan budaya. TEPAKKU, kad tiga lipatan berlatarkan motif songket tona coklat kehitaman kelihatan serasi dengan sebekas tepak sireh warna emas. Kad kahwin yang mampu membangkit rasa kemelayuan sejati.

Kepada Anda yang bertanyakan tentang tepak sireh ini dijual dimana, tempat yang boleh Admin cadangkan Anda tanya di kedai gubahan atau kedai pengantin. Kalau secara online pula Anda boleh rujuk website di bawah ini -
1. http://www.diosastana.com.my/ – LINK 1 | LINK 2 | LINK 3.
2. http://karyaneka-onlinestore.com.my/ – LINK 1 | LINK 2

Sebelum beli secara online Admin sarankan Anda seupaya telefon dan contact dahulu ya. Manatahu stok habis ke jadi akan berlaku kelambatan di situ.

Semoga post tentang Gambar tepak sireh berguna buat Anda. Sekian.

Artikel yang berkaitan:

Filed Under: kreatif

Tags:

RSSComments (0)

Trackback URL

Leave a Reply




If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.

CommentLuv badge
  • Rate Us

    Rating for pelikbinajaib.com