Don't Forget To Join With Our Community
×
+Get this at PelikBinAjaib
88 Senarai Biasiswa & Pinjaman Pelajaran Malaysia 2014

Panduan Contoh Soalan Exam Peperiksaan DPLI MEdSI 28 April 2012

Panduan Contoh Soalan Exam Peperiksaan DPLI MEdSI 28 April 2012 – Apakah persedian Anda bagi menghadapi ujian MEdSI pada 28 April nanti?

Sebelum itu, pertama sekali Admin ingin ucapkan tahniah kepada Anda yang telah mendaftar untuk memasuki program pendidikan Diploma Pendidikan Lepasan Ijazah (DPLI) yang telah ditawarkan oleh Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia (KPTM) dengan kerjasama dari Institusi Pengajian Tinggi Awan (IPTA).

Tahniah juga diucapkan kepada rakan-rakan yang telah terpilih untuk menduduki ujian Malaysian Educators Selection Inventory (MEdSI).

Buat pengetahuan Anda dari tahun 2000 – 2010, sudah lebih daripada 500,000 rakyat Malaysia memohon untuk menduduki kursus perguruan terutamanya dalam KPLI, DPLI dan ISMP dengan purata 50,000 permohonan setiap tahun. Angka ini akan sentiasa meningkat pada setiap tahun.

Panduan Contoh Soalan Exam Peperiksaan DPLI MEdSI 28 April 2012Persoalannya.. Sila tanya diri Anda:

Adakah Anda sudah bersedia untuk menghadapi ujian MEdSI?
Sudahkah Anda mendapatkan panduan MEdSI yang menepati kehendak KPTM?
Sudahkah Anda membuat kaji selidik berkaitan dengan soalan ujian MEdSI yang bakal keluar?
Apakah kesilapan yang sering dilakukan oleh calon guru ketika temuduga MEdSI diadakan?

Baru-baru ini rakan saya, Cikgu Ikhwan ada membuat kajian berkaitan dengan masalah ini. Dalam kajian yang dijalankan, terdapat 15 kajian kes kegagalan calon KPLI, DPLI dan ISMP sepanjang temuduga pendidikan dijalankan. Anda boleh lihat di pautan ini Panduan DPLI MEdSI 2012.

Saya difahamkan oleh Cikgu Ikhwan bahawa laporan yang beliau hasilkan ini diedarkan secara PERCUMA sahaj. Jadi apa yang perlu anda lakukan ialah melawat laman web ini [Panduan DPLI MEdSI 2012] dan masukkan nama serta e-mel anda.

Laporan tersebut diterbitkan dalam bentuk ebook yang bertajuk “Mengapa Gagal Temu duga” yang ditulis berdasarkan kajian kepada 15 kajian kes kegagalan calon KPLI, DPLI dan ISMP sepanjang temuduga pendidikan dijalankan. Anda boleh lihat di pautan ini [Panduan DPLI MEdSI 2012].

Ia diterbitkan atas dasar tanggungjawab untuk melahirkan guru-guru yang berwibawa dan berkualiti ke arah mendidik rakyat Malaysia untuk membentu generasi yang berpendidikan dan berkepimpinan.

Jangan lupa untuk mendapatkannya di sini : [Panduan DPLI MEdSI 2012]

Admin berharap maklumat ini dapat membantu Anda mendapatkan panduan yang betul untuk membantu serta membimbing untuk menjawap soalan serta lulus dengan cemerlang dalam peperiksaan MEdSI itu nanti. Semoga berjaya.

Artikel yang berkaitan:

Filed Under: kerjaya

Tags:

RSSComments (0)

Trackback URL

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.

CommentLuv badge
  • Sponsored


    Rating for pelikbinajaib.com