Don't Forget To Join With Our Community
×
+Get this at PelikBinAjaib
88 Senarai Biasiswa & Pinjaman Pelajaran Malaysia 2014

Biodata Ustaz Azhar Idrus – Sejarah Hidupku

Biodata Ustaz Azhar Idrus – Sejarah Hidupku. Erm, admin dapat melalui video Youtube. Sebenarnya Admin tahun, ramai orang di luar sana meminati gaya penyampaian ceramah Ustaz Azhar Idrus, atau dalam pendek kata peminat Ustaz Azhar Idrus atau dalam bahasa komiknya Kipas Susah Mati Ustaz Azhar Idrus, hehe. Anda boleh melihat video Youtube di bawah. Melalui video klip tersebut Ustaz Azhar Idrus sendiri menceritakan mengenai sejarah hidupnya.

Admin ada salin semula secara ringkas tentang biodata Ustaz Azhar Idrus berpandukan penceritaan Al-Fadhil Ustaz sendiri.. Apa yang admin suka tentang Ustaz Azhar Idrus, bilau amat merendah diri orangnya.. :)

Latarbelakang pendidikan Ustaz Azhar Idrus: Sekolah Sultan Sulaiman. Sekolah Rendah dan Menengah di Sekolah Inggeris, tidak pernah belajar di mana-mana Sekolah Arab, Sekolah Pondok Madrasah atau sekolah agama. Beliau mula menuntut ilmu agama bermula pada tahun 90-an.

# Bersekolah di Sekolah Inggeris Sultan Sulaiman Kuala Terengganu hingga Tingkatan 6.
# Pernah menjadi seorang guru muzik pada tahun 1985
# Mulai belajar agama sekitar tahun 1990.
# Belajar secara talaqqi lebih kurang dengan lapan orang guru dalam tempoh 12 tahun.
# Antara guru beliau ialah Tuan Guru Haji Muhammad Zin Pondok Lubuk Pandan Wakaf Tapai.

Sumber: UstazAzhar.Net

Gambar keluarga Ustaz Azhar Idrus (Sumber):

Erm, itu sahaja secara ringkas yang dapat Admin catit mengenai pendidikan Ustaz Azhar Idris. Tentang perihal keluarga, asal, umur Ustaz Azhar Idrus dan sebaginya Admin tidak pasti. Jika ada maklumat lain Admin akan senaraikan dalam post ini pada masa akan datang, insya-Allah.

Jika anda ingin mengetahui update atau kemaskini tentang Ustaz Azhar Idrus anda boleh melayari blog beliau di UstazAzhar.Net

PS: Sama sahaja blog UstazAzhar.com, ia akan redirect ke blog sebenar.

Artikel yang berkaitan:

Filed Under: informasi

Tags:

RSSComments (1)

Leave a Reply | Trackback URL

  1. subhanallah alangkah tawadhu’nya beliau mudah2an beliau selalu dicucurirahmat oleh Allah!salam ukhuwwah dari ana ustaz di Palembang

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.

CommentLuv badge
  • Sponsored


    Rating for pelikbinajaib.com