Don't Forget To Join With Our Community
×
+Get this at PelikBinAjaib
88 Senarai Biasiswa & Pinjaman Pelajaran Malaysia 2014

Isu Hina Nabi dan Allah – Gopinath Jayaratnam Mohon Maaf Akaun di Hack

Isu Hina Nabi dan Allah – Lelaki India Gopinath Jayaratnam Mohon dan Minta Maaf Akaun di Hack. Admin mula perasan isu nie di Facebook sekitar jam 6:30 petang 25 September 2012 (sebenarnya mula kecoh sejak tengahari lagi). Pastu dalam 11:00 malam tadi Admin jumpa post yang dia minta maaf dengan alasan akaun FBnya dihack sebab tak tutup, selain daripada beberapa post gambar yang rumahnya diserang. Ok, mari kita bongkarkan isu ini, kita lihat beberapa bukti lain menganai kes berat nanang nih.

1. Di bawah ini adalah kenyataan menghina Allah SWT dan junjungan mulia Nabi Muhammad SAW yang di buat oleh pemuda India bernama Gopinath Jayaratnam melalui akaun Facebooknya.

isu lelaki india hina allah dan nabi muhammad

Maka ramailah orang mencari identiti beliau, seperti alamat, no ic, no plate kereta dan sebagainya, Admin pun nak kongsi orang terkenal nih:

Nama: Gopinath Jayaratnam
I/C : 860928435109
Address : NO 54 JALAN 49 SERULING KAWASAN 3 TAMAN KLANG JAYA 41200 Klang 4120
Kerja: Lab Technician di Tip Top Meat Sdn Bhd.

Kemudian dalam beberapa jam selepas tersebarnya status Facebook menghina dia, keluar kenyataan daripada dia bahawa akaunnya di Hack sebab dia lupa logout akaun Facebook semasa di Cyber Cafe.

isu lelaki india hina allah dan nabi muhammad mohon maaf

Rumah Gopinath diserang – Gambar di bawah pula serangan pada rumahnya setelah Identiti dia didedahkan pada umum.

rumah lelaki india hina allah dan nabi muhammad diserang

Ok, seperti biasa umat Islam tidak akan berdiam diri sahaja dan menerima kenyataan maaf. Buat salah kemudian minta maaf, mudah ja kan? Esok lusa buat lagi. Apapun Admin tidak mahu menghangatkan lagi suasana yang sudah panas membara. Pendapat Admin, siasat dahulu.

Hasil siasatan – Rupanya lelaki India nie memang sudah lama benci Islam, dan ini bukan kali pertama kenyataan menghina yang dia buat, bezanya kali ini lebih teruk! Di bawah ini pendedahannya:

Anti-Shah Kirit

Anti-Islam

Banyak pendapat yang Admin baca dan setiap orang hujah masing-masing tentang isu nie, yang panas hatinya memang membaralah komennya, apapun dalam apa jua hal dan keadaan gunakan akal dan jangan bertindak ikut hawa nafsu. Ingat, Provokasi itu HARAM, apabila orang lain menghina agama Islam, jangan kita pula menghina agamanya, kalau tidak sama sahaja kita dengan mereka.

Admin petik kata pujangga: Revenge is a dish best served Cold. Faham?

PS: Usahlah libatkan ahli keluarga, kaum dan bangsanya. Yang salah tu dia seorang sahaja. Bagaimana kita tidak mahu seluruh orang Islam dituduh pengganas hanya kerana perangai seorang penganut Islam yg jahat, begitu jugalah dengan mereka yang tidak tahu menahu. by Oh Media.

Artikel yang berkaitan:

Filed Under: berita semasa

Tags:

RSSComments (0)

Trackback URL

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.

CommentLuv badge
  • Sponsored


    Rating for pelikbinajaib.com