Don't Forget To Join With Our Community
×
+Get this at PelikBinAjaib
88 Senarai Biasiswa & Pinjaman Pelajaran Malaysia 2014

Janin yang berusia 15 minggu mampu hidup di dunia

Janin yang berusia 15 minggu mampu hidup di dunia – Subhanallah (سبحان الله) Maha Suci Allah SWT yang menciptan makhluk dan mencampakkan roh ke jasad. Bila diseru “jadi maka jadiah”. Hari ini Admin ingin kongsikan bersama pembaca tentang kejadian ajaib kelahiran manusia. Janin yang berusia 15 minggu mampu hidup di dunia!

Dengan kuasa Allah janin yang berusia 15 minggu mampu hidup di luar rahim ibunya sehingga menjadi bayi yang sempurna. Kejadian ini berlaku di Hanover, Jerman. Gambar yang anda lihat di bawah ini adalah gambar janin yang dilahirkan ketika umurnya baru sahaja masuk 15 minggu. Hanya dengan keadaannya sekecil dan semerah itu, dan mempunyai berat hanya 10.5 ounce, janin yang diberi nama Kimberly Mueller. Agak-agak anda lah bila pertama kali lihat, apakah harapan ayah dan ibunya ketika itu?
Janin ini dibenarkan bersama ayah ibunya seketika selama beberapa saat sahaja sebelum dibawa pergi oleh pakar penyelamat yang bertungkus-lumus menyelamatkannya. Apa yang boleh dibisikkan oleh ayahnya hanyalah ‘Kimberly, you can do it baby”

Harapan cuma 1:1000. Doktor pakar jantung yang merawatnya berkata, peluang untuk hidupnya sangat tipis. Namun begitu, bayi ini terus meredah liku-liku hidupnya dengan penuh tabah.


Selepas 6 bulan janin ini dipantau rapi, janin ini kemudiannya sudah boleh dipanggil bayi. Bayi ini dibenarkan pulang ke rumahnya. Begitulah kekuasaan Allah bukan?

Janin berusia 15 minggu mampu hidup di dunia

Sumber gambar daripada ~ Love-Me-Life.blogspot.com

Melihat sekali lagi janin yang berusia 15 minggu mampu hidup di dunia ini, mesti ramai ibu-ibu dan bakal ibu di luar sana berasa sayu. Bukan senang nak mengandung. Anak itu adalah anugerah Allah. Tidak semua orang dapat.

PS: HOPE! Jangan berhenti berharap. Berusaha berdoa dan bertawakal.

Artikel yang berkaitan:

Filed Under: ajaib

Tags:

RSSComments (1)

Leave a Reply | Trackback URL

  1. intanberlian says:

    yaALLAH kuasa ALLAH kan segalanya mungkin.
    JOM usha post terbaru intanberlian di ~ recently posted..Resepi Carrot Cake dan Cream Cheese Frosting @ Kek lobak merah yang sedap!My Profile

Leave a Reply
If you want a picture to show with your comment, go get a Gravatar.

CommentLuv badge
  • Sponsored


    Rating for pelikbinajaib.com